Stage V

Wat te doen met EU Stage V? Bij Koedood adviseren en begeleiden we u bij de transitie naar schoner varen conform deze nieuwe norm.

Home > Stage V

Direct naar

Productguide

Blader door het aanbod Stage V scheepsmoto-ren & generatorsets.

Projecten

Bekijk actuele en opgeleverde Stage V projecten.

Testimonials

Klanten aan het woord over hun Stage V transitie bij Koedood.

Stage V bij Koedood

KEES dé Stage V oplossing voor de binnenvaart

Koedood heeft met KEES (Koedood Engine Emission System) dé Stage V oplossing voor de binnenvaart. Ettelijke malen is de invoering van Stage V uitgesteld voor de binnenvaart. 

Voor de Koedood Marine Group geen reden om de ontwikkelingen niet door te zetten. En met succes naar hieronder blijkt. Lees verder over hoe de ontwikkeling van onze Stage V oplossing is geëvolueerd.

KEES: Koedood Engine Emission System

Bent u op zoek naar een Stage V oplossing?

Profiteer van onze expertise en oplossingen en neem contact met ons op.

Contact
De 6 cilinder S6R-MPTK/MPTAW-motor maakte ruim 2.500 draaiuren op de testbank van het Powertrain Test Centre van TNO in Helmond

2019: Stage V certificering behaald

Door volharding wisten we in 2019 de Stage V certificering (IWW EU Stage V) voor de gehele scheepsmotoren familie van Mitsubishi te verkrijgen.

De motoren zijn hiertoe uitgerust met een systeem dat stikstof en fijnstof uit de uitlaatgassen haalt. De motoren met het Koedood Engine Emission System verkopen we onder de merknaam KEES.

Van leverancier naar fabrikant

We mogen ons daarmee, met toestemming van Mitsubishi, fabrikant noemen voor heel Europa.

Koedood Engine Emission System: hoe werkt het?

Nu we in een tijd leven waarin Stage V de norm is voor nieuwbouw en hermotorisering, is het interessant om te weten hoe het tot stand is gekomen en vooral hoe werkt het.

Motorgebruik in de binnenvaart als uitgangspunt

R&D Manager Sander Roosjen van Koedood Marine Group weet er alles van en vertelt het graag.

“Uitgangspunt is geweest om ons te richten op de manier hoe de motoren in de binnenvaart worden gebruikt. Qua toerental, vermogensvraag en vaarprofiel. Zowel in het geval van de voortstuwingsmotor als een motor die in een generatorset wordt toegepast.”

Motorgebruik in binnenvaart als uitgangspunt
De 6 cilinder S6R-MPTK/MPTAW-motor maakte ruim 2.500 draaiuren op de testbank van het Powertrain Test Centre van TNO in Helmond

De Mitsubishi S6R motor aan de basis

Voor het onderzoek en de certificering zijn we uitgegaan van de lijnmotor van Mitsubishi, de S6R. Deze motor staat aan de basis van de gehele SR-familie. Goedkeuring voor deze motor betekende dus goedkeuring van al onze motoren.

Duurproef van 2.500 draaiuren

Die S6R motor met het emissiesysteem moest voor de certificering een duurproef van 2.500 draaiuren doorstaan, daarin slaagde KEES met vlag en wimpel als een robuust en duurzaam systeem. Als zijlijn ging ook de S12A2, met een andere boring en slag vergeleken met de SR, op de proefbank met emissiesysteem en al. Ook hier kon de vlag uit.

Certificering via RDW

De definitieve certificering liep via de RDW, die uiteraard meer is ingericht op vrachtwagenmotoren dan op scheepsmotoren. In nauwe samenwerking met deze dienst is de juiste modus gelukkig gevonden.

 

(lees hieronder verder)

Bent u op zoek naar een Stage V oplossing?

Profiteer van onze expertise en oplossingen en neem contact met ons op.

Contact

Route van de uitlaatgassen

Het bijzondere van de KEES motoren is dat zij helemaal ontwikkeld zijn voor toepassing in de binnenvaart. Vanaf de motor komen we vijf belangrijke onderdelen tegen in de route van de uitlaatgassen.

.1. DOC diesel oxidatiekatalysator

De diesel oxidatiekatalysator probeert overal zuurstof aan te plakken. Dit is een grove katalysator. Daarmee haal je alle koolmonoxide (CO) uit de uitlaatgassen en 25% van de stikstofmonoxide (NO) wordt omgezet in onschadelijke stikstof (N2).

.2. DPF diesel partikel filter

In het diesel partikel filter worden alle vaste stoffen eruit gehaald. Via een speciale coating wordt de verbrandingstemperatuur van de roetdeeltjes verlaagd van 600 tot 350 graden.

Afhankelijk van het vaarprofiel kan dat voldoende zijn (passieve regeneratie). Is dat toch niet voldoende, dan is er optioneel een brander te plaatsen (ook achteraf) om er zeker van te zijn dat alle deeltjes verbranden (actieve regeneratie).

De filters zullen om de zoveel tijd schoongemaakt of verwisseld moeten worden. Koedood kent daar een wisselsysteem voor.  De gebruikte filters worden via een speciaal procedé weer opnieuw gebruiksklaar gemaakt.

In deze fase is weer 25% van de NO omgezet in stikstof (N2). Nu dus in totaal 50%.

.3. Injectieblok – toevoegen ureumoplossing

We zijn aangeland bij het injectieblok. Hier wordt een ureumoplossing (DEF; Diesel Exhaust Fluid), toegevoegd, een actief element om NOx te reduceren. Dat wordt omgezet in
ammoniakgas. Tijdens dit proces komen bijtende zuren vrij, vandaar dat het injectieblok van RVS is gemaakt. Verder is van belang te weten hoeveel tijd nodig is om dit proces van omzetting en verdamping in beslag neemt.

.4. SCR selectieve katalytische reductie

De selectieve katalysche reductie vindt plaats in de SCR. In deze katalysator worden alle stikstofoxides (NOx) verwijderd en blijft dus alleen het onschadelijke stikstof over. Een
belangrijke fase dus. Het belangrijke van de vorige fases, waarin al 50% van de NO verwijderd is, betekent dat de katalysator kleiner kan zijn, dit noemen we de fast SCR
reactie.

.5. AMOX ammonia oxidatie katalysator

Het is van buitenaf niet te zien, maar het laatste deel van de SCR is voorzien van een speciale coating om het enige dat is overgebleven eruit te halen; ammoniakslib. Ook dit wordt omgezet in stikstof. Dit is het moment dat de uitlaatgassen in de atmosfeer terecht mogen komen.

Motorgebruik in binnenvaart als uitgangspunt
De 6 cilinder S6R-MPTK/MPTAW-motor maakte ruim 2.500 draaiuren op de testbank van het Powertrain Test Centre van TNO in Helmond

Analyse en beheer op afstand

Koedood heeft inmiddels veel KEES motoren in de vaart. Door middel van sensorenpakket kunnen we via een internetsysteem / de cloud op afstand inloggen om alle gegevens van de motor te bekijken en de data te analyseren. De bedoeling hiervan is om deze gegevens te bundelen en zo een voorspelling te maken van het onderhoud (predicted maintenance) om het systeem optimaal te houden.

Niet alleen schoner, ook zuiniger!

Als laatste moet gezegd worden dat ook aan de Mitsubishi motoren zaken zijn verbeterd. Zo is er nu sprake van een gesloten carterventilatie en is de timing aangepast. Dit laatste leidt tot een niet mis te verstane brandstofbesparing tot aan 5%.

Neem contact met ons op

Stuur uw vraag aan onze Stage V experts. Zij helpen u graag verder!

Producten

Naar volledig product aanbod

Solutions

Stage V

Emigreen

Naar volledig solutions aanbod

Stage V & IMO Tier III

Service & Parts

Over Ons

service

Heeft u een storing? Onze service afdeling staat 7 dagen per week, 24 uur per dag voor u klaar!

PARTS

Onderdelen nodig? De meeste bestelde onderdelen kan Koedood binnen 24 uur bezorgen.

REFITTING / REVISEREN

Hermotoriseren of nieuwbouw geen optie? Koedood is specialist in motorrevisie en refitting.

Koedood introducteert:

KEES: dé Stage V oplossing voor de binnenvaart

Vacature

Commercieel medewerker binnendienst

Ijzerwerkers_Koedood

VACATURE

Voortstuwingstechnicus

VACATURE

R&D ENGINEER

Emigreen

Innovatieve oplossingen voor de uitstoot nabehandeling van verbrandinsgmotoren.

HYBRIDE / ELECTRISCH

Schoner en zuiniger varen?  Stoot minder uit en bespaar 20-25% brandstof.

WATERSTOF AANDRIJVING

Hydrogen Power On Board is een initiatief van Koedood en Kooiman Marine Group.

Koedood introducteert:

KEES: dé Stage V oplossing voor de binnenvaart

Scheepsmotoren

Online catalogus van Mitsubishi scheepsmotoren.

Generatorsets

Online catalogus van Mitsubishi generatorsets.

Koedood introducteert:

KEES: dé Stage V oplossing voor de binnenvaart